Een vakantiehuis in Le Grand Est, met de Champagneroute

Ontdek de prachtige Champagneroute, natuur en mooie plaatsen, zoals Strasbourg en Nancy vanuit een vakantiehuis in Le Grand Est. Deze regio ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het is een regio met wereldberoemde wijnen, pittoreske plaatsjes, prachtige natuur en meer. Doordat Le Grand Est grenst aan de landen België, Duitsland, Luxemburg en Zwitserland, is er hier een interessante mix van die verschillende culturen te zien in onder andere de architectuur. 

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Grand Est?

Zoek Gîtes

Ontdek Le Grand Est vanuit een vakantiehuis

In Le Grand Est zijn verschillende interessante plaatsen om te bezoeken, zoals Strasbourg, Colmar, Reims, Nancy en Metz. In hoofdstad van Le Grand Est, Strasbourg, staat de prachtige Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Dit is een van de grootste en beroemdste kathedralen van Frankrijk. Ook vind je in het centrum van de stad de prachtige oude wijk Petit France.
Verder is er het pittoreske Colmar, wat ook wel klein Venetië wordt genoemd, Nancy met erfgoed uit de middeleeuwen en de renaissance, en het historische Metz, waar ook veel te doen en te zien is. En er zijn nog veel meer leuke plaatsjes om te bezoeken in deze regio.

De wijnen van Le Grand Est
Le Grand Est is een regio die bekend staat om de wijn die er vandaan komt. Er zijn daarom ook verschillende leuke wijn gerelateerde activiteiten te doen. In de voormalige Champagne regio vind je prachtige heuvels en wijngaarden. In Epernay vind je een straat die als de duurste ter wereld wordt beschouwd door de miljoenen champagneflessen die hier in de kelders zijn opgeslagen. In Hautvillers is het mogelijk om de Abbaye Saint-Pierre d’Hautvillers te bezoeken, waar Dom Pérignon begraven ligt. Hij was een benedictijner monnik die volgens de legende de champagnewijn uit heeft gevonden.

Verder vind je in Le Grand Est ook de oudste wijnroute van Frankrijk: Route des Vins d’Alsace. Langs deze route vind je een groot aantal wijnproducenten, waarvan velen ook een mogelijkheid geven om in hun wijnkelder een kijkje te nemen.

De natuur in Le Grand Est
Om de natuur meer op te zoeken kun je naar het Parc Naturel Regional de Lorraine gaan. In dit natuurpark vind je uitgestrekte velden, prachtige wateren, dichte bossen, boomgaarden en de rivier de Maas. Die stroomt namelijk dwars door dit natuurgebied heen. In het park zijn er diverse paden te vinden waar je mooi kunt wandelen en fietsen.
Een andere mooi plek om te ontspannen in de natuur van Le Grand Est is het Lac de Gérardmer. Dit is een natuurlijk meer dat op 660 meter hoog ligt. Je kunt er mooi omheen wandelen, maar op het meer zelf kun je ook zeilen, roeien en kanoën.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Grand Est en ontdek het allemaal.

Doe inspiratie op voor uw reis naar Grand Est

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland