Een vakantiehuis in Le Centre-Val de Loire, met de prachtige kastelen van de Loire-streek

Ontdek de prachtige kastelen van de Loire-streek en leuke historische plaatsjes vanuit een vakantiehuis in Le Centre-Val de Loire. De regio ligt in het midden van Frankrijk, onder Parijs. Het is uitgestrekt rond de Loire rivier. Er zijn prachtige moderne steden, oude dorpjes en kastelen te vinden. Een aantal van deze kastelen zijn Château de Cheverny, Château de Chambord en Château de Blois. De hoofdstad van de regio is Orléans. Daar staan prachtige historische gebouwen evenals het standbeeld van de Franse heldin Jeanne d’Arc.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Centre - Val de Loire?

Zoek Gîtes

Ontdek Le Centre-Val de Loire vanuit een vakantiehuis

Le Centre-Val de Loire is een van de regio’s van Frankrijk met de meeste kastelen. Er staan er vooral veel in de Val de Loire (Loire-vallei). Dit komt doordat de jachtvelden langs de Loire rivier vroeger tot de beste van het land behoorden. Alle Franse adel wilde daar graag jagen.
Er staat het zestiende-eeuwse Château de Chambord, dat een bijgelegen park heeft waar je goed kunt wandelen. Het Château de Chenonceau zorgt ook met de omliggende natuur voor een prachtig plaatje. Het is namelijk deels over een rivier gebouwd.
En dan is er nog het zeventiende-eeuwse Château de Cheverny, dat op de werelderfgoedlijst staat. Bij het kasteel ligt ook een bos waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.
In het kleine plaatsje Chinon vind je nog een mooi middeleeuws kasteel. Alhoewel het inmiddels grotendeels ruïnes is, ziet het er nog steeds mooi uit.
Dit zijn slechts een aantal van de vele mooie kastelen in de regio.

Val de Loire
De Val de Loire is een prachtig natuurgebied in deze regio. Het heeft zelfs een plekje op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Naast de kastelen vind je er tegenwoordig ook veel graanvelden. Toch is er nog genoeg natuur te vinden om te ontdekken en heerlijk in te ontspannen. Een van de mooie gebieden in de vallei is La Brenne, waar je veel meren en draslanden vindt.

Leuke plaatsen in Le Centre-Val de Loire
De regio heeft ook verschillende interessante en charmante plaatsjes. In de mooie hoofdstad Orléans vind je bijvoorbeeld de Cathédrale Sainte-Croix, een prachtige kathedraal uit de dertiende eeuw. Ook staat in Orléans het standbeeld van Jeanne d’Arc.
Een andere mooie stad ligt in het zuidwesten van de regio: Tours. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden, zoals de kathedraal Saint-Gatien en de abdij St. Julien. Verder is er prachtige kunst en zijn er verschillende markten die door de week heen de straten van de stad vullen.
Een andere interessante plaats is Chartres, die echt nog een middeleeuwse charme heeft.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Centre-Val de Loire en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland