Gîtes in de Vaucluse

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Vaucluse

Ontdek het hart van de Provence met prachtige natuur en leuke historische plaatsjes vanuit een gîte in de Vaucluse. Wat heeft het veel te bieden! Prachtige steden als Avignon en Orange, de mooiste dorpen als Ménerbes en Bonnieux, de heerlijkste markten, en indrukwekkende natuur. Dat alles in een decor van olijfbomen, wijngaarden, zingende cicaden, en de stralende zon.

Op Gîtes Wijzer vind je

  • De fijnste gîtes in de Vaucluse
  • Wat je moet zien in de Vaucluse

Fijne gîtes in de Vaucluse

Hoe lekker is dat, om de Vaucluse te verkennen vanuit een heerlijke gîte à la campagne! En bijna alle gîtes zijn van Nederlanders en Vlamingen die de streek kennen als hun broekzak, en je kunnen voorzien van geweldige tips. Vaak hebben ze ook nog chambres d’hôtes, en kan je aanschuiven aan de table d’hôtes …

Je vindt ze hieronder.

Gîtes in de Vaucluse

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Vaucluse?

Zoek Gîtes

Op vakantie naar de Vaucluse?

De Vaucluse ligt in het zuidoosten van Frankrijk. Het weer is er goddelijk, en er wordt dan ook heel wat wijn verbouwd. En dat niet alleen, ook de olijven doen het hier goed. Voeg erbij dat hier heel wat truffels worden gevonden, en je begrijpt dat het in dit departement goed is van eten en drinken …

De mooiste dorpen

Daarnaast vind je hier heel veel pittoreske dorpen. Met name de dorpen in de Luberon, het decor van het befaamde boek van Peter Mayle ‘Een jaar in de Provence’.

Historische plaatsen

Ook zijn er zeer fraaie plaatsen waar je kan baden in de geschiedenis, met vele sporen uit Romeinse tijden en de Middeleeuwen. Zo is Avignon de stad waar ooit de pauzen zetelden in het prachtige Palais des Papes. Het historische centrum van Avignon met de middeleeuwse wallen is goed bewaard gebleven, en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
In Orange vind je veel bouwwerken uit de Romeinse tijd. En bezoek vooral ook Vaison-la-Romaine.

Indrukwekkende natuur

De Provence is rijk bedeeld wat betreft natuur. Er zijn machtige gorges die het landschap doorklieven, zoals de Gorges du Toulourenc en de Gorges de la Nesque.

Verder zijn er natuurparken zoals bijvoorbeeld het Parc Naturel Régional du Luberon. De natuur is er mooi met afwisselend prachtige rotsen en verre uitzichten in de hogere gebieden, en wijngaarden, lavendelvelden en bossen in de lagere gebieden.

En dan hebben we de Mont Ventoux, met een hoogte van 1912 meter en herkenbaar aan zijn kale top. Zo tussen de Alpen en de Middellandse Zee heeft hij uitzicht op de Provençaalse Baronnies, de Rhône-vallei en het Vaucluse-plateau. Het is een Natura 2000-gebied, en sinds 1990 door UNESCO geclassificeerd als Biosfeerreservaat. De top bereiken is voor fietsers en wandelaars een sportieve uitdaging. Berucht bij alle fietsliefhebbers, maar met zijn uitdagende GR-paden ook een prachtige wandelberg. Het uitzicht is een absolute beloning! Er ligt zelfs een skistation: Mont-Serein.

Weer heel anders is het indrukwekkende okerlandschap van het okerkleurige dorp Roussillon, met zijn Sentier des Ocres, de oude okergroeven van het plaatsje.

Wijn

Wijnliefhebbers zitten goed in de Provence. Zo vind je vijf befaamde cru’s rond de Dentelles de Montmirail: Beames-de-Venise, Gigondas, Rasteau, Vacqueyras en Cairanne. Daarnaast kent de Vaucluse nog een aantal ‘Côtes du Rhône Villages’ wijnen, zoals bijvoorbeeld Séguret. En wat dacht je van de Châteauneuf-du-Papes, met zijn stevige en krachtige rode wijnen, en verfijnde witte wijnen?

Vind jouw gîte in de Vaucluse en ontdek het allemaal!

Meer over de Provence

De Vaucluse is niet het enige departement in de Provence. Wil je weten welke fijne gîtes je in de rest van de Provence kan huren, en wat je er kan doen? Klik hier!

Aangrenzende departementen

De Vaucluse is prachtig, en ook de omringende departementen mogen er zijn! Ieder heeft zijn eigen charme. Benieuwd wat voor fijne gîtes je daar kan huren, en wat er allemaal te doen is? Kijk maar:

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland