Gîtes in de Var

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Var

Ontdek heerlijke stranden en pittoreske dorpjes vanuit fijne gîtes in de Var. Dit departement ligt aan de Middellandse Zee, met de mooie Côte d’Azur en zijn levendige kustplaatsen. Ook in het achterland is het goddelijk toeven! Je vindt er prachtige bossen, heuvels, wijn- en olijfgaarden, wijnchateaus en pittoreske Provençaalse plaatsjes.

Op Gîtes Wijzer vind je:

- Fijne gîtes in de Var
- Wat je moet weten over de Var: waar moet je zijn?

Fijne gîtes in de Var

Wat een feest om de Var te ontdekken vanuit een fijne gîte, in alle rust à la campagne! De eigenaar is in de buurt, kent de streek als zijn broekzak en deelt graag zijn gouden tips met je … Benieuwd? Klik onderstaand!

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Var?

Zoek Gîtes

Vakantie in de Var: waarheen?

Dit departement in het Zuiden van Frankrijk grenst aan de Middellandse Zee. En reken maar dat er fijne stranden zijn! Maar het zijn niet alleen de stranden die het tot een heerlijke vakantiebestemming maken.

Levendige kustplaatsen in de Var

De kust van de Var heeft je veel te bieden. Je vindt er levendige kustplaatsen, ieder met zijn eigen charme. Zo is Fréjus niet alleen een badplaats, maar je vindt er ook veel sporen uit de Romeinse tijd. En Toulon is niet alleen heel mooi gelegen aan de kust, maar het heeft ook een oud centrum met prachtige monumenten. Ook de schilderachtige, kleurrijke palmboomstad Hyères (ville aux palmiers) is het bezoeken meer dan waard.
Wil je je vergapen aan de weelde van de superrijken, dan kan je in Saint-Tropez goed terecht. Gelukkig heeft het zijn charme van weleer niet verloren. Het is een belevenis om in de haven te genieten van een café au lait, met uitzicht op de enorme jachten en hun bemanning, en een genot om op de markt op de Place au Lyces te slenteren.

Stranden in de Var

In, rond en tussen al deze plaatsen aan de kust vind je heerlijke zand- en kiezelstranden, met alle faciliteiten van dien. Er is voor ieder wat wils, van publiek strand tot tenten waar je een ‘matelas’ kan huren, je kan er lekkere pan bagnats scoren, maar ook uitgebreid lunchen, al dan niet met ‘les pieds dans l’eau’. Beroemd is la plage Pampelonne bij Saint-Tropez. De strandtenten daar worden regelmatig aangedaan door voetbalsterren en andere beroemdheden, vaak door een zodiac afgezet vanaf een jacht voor de kust.

Natuur in de Var

Maar de Var is niet alleen maar de kust. In het binnenland van de Var vind je prachtige natuur. Zo is er het Massif de l’Esterel, een vulkanisch gebergte dat aan de Middellandse Zee ligt. Het gesteente heeft er een prachtige roodbruine kleur. Je hebt er ook het Massif des Maures, een beschermd heuvelachtig gebied, ideaal voor wandelen, fietsen of paardrijden. De adembenemende Gorges du Verdon zijn één van de mooiste kloven in Frankrijk. Het water dat erlangs stroomt heeft een felle azuurblauwe kleur wat het er paradijselijk uit laat zien. In dit schitterende natuurgebied is het geweldig wandelen, en kanoën natuurlijk …

Historische dorpjes in de Var

En ook in het binnenland heb je mooie historische dorpjes, zoals Tourtour, Cotignac, Aups, Sillans-la-Cascade, Flayosc, Salernes, Villecroze, Bargemon en Entrecasteaux. Of het plaatsje Lorgues, met zijn vele pittoreske straatjes en fonteinen, middeleeuwse huizen en centrale straat met terrasjes.

Vakantie in de Provence

De Var is een van de departementen in de Provence. Meer departementen van de Provence ontdekken? Kijk hier voor fijne gîtes! Kan je meteen lezen wat er allemaal te doen is.

Vind op Gîtes Wijzer jouw gîte in de Var en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland