Gîtes in de Cher

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Cher

Ontdek meanderende rivieren, prachtige kastelen en historische plaatsen vanuit fijne gîtes in de Cher! Er stromen prachtige rivieren door dit departement, en ook aan kastelen ontbreekt het hier niet. En wist je dat de Cher een wijnstreek is waar verrukkelijke, wereldberoemde wijn vandaan komt?

Op Gîtes Wijzer vind je:

- Fijne gîtes in de Cher
- Info over de Cher: waar moet je heen?

Fijne gîtes in de Cher

Hoe lekker is dat, al het moois van de Cher verkennen vanuit een fijne gîte in alle rust op het platteland! Waar de eigenaar in de buurt is en je alles kan vertellen over zijn streek. Klik onderstaand voor een paar heerlijke uitvalsbases!

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Cher?

Zoek Gîtes

Op vakantie naar de Cher? Dit moet je zien!

Dit stukje Frankrijk wordt gekenmerkt door de mooie rivieren die er doorheen stromen. Een heerlijke streek met vele sfeervolle dorpjes en gehuchten waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En vrijwel ieder weekend is er wel ergens een brocante of vide-grenier. Wat te doen als je hier bent?

Mooie plaatsen in de Cher

Bourges is een mooie stad. Het oude centrum staat zelfs op de Unesco Werelderfgoed-lijst. Er staan prachtige gebouwen uit de renaissance en middeleeuwen. Bezoek er bijvoorbeeld het Hôtel Lallement, de dertiende-eeuwse Cathédrale Saint-Étienne en het paleis van Jacques Coeur.
Een andere fraaie plaats om te bezoeken is Aubigny-sur-Nère met zijn vele vakwerkhuizen. Deze ‘stad van de Stuarts’ werd ooit door de Franse koning overgedragen aan Schotland. Op zaterdag is er markt.
Ook een prachtig plaatsje om te bezoeken is het middeleeuwse dorp Apremont-sur-Allier, een van Frankrijks mooiste dorpen.

Kastelen in de Cher

Aan kastelen geen gebrek in de Cher. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen, er zijn er vele, van klein tot zeer groot. Volg je de eeuwenoude route Jacques Coeur, dan kom je langs een mooie verzameling van vaak nog bewoonde kastelen. In Vierzon, waar de rivieren de Cher, de Yèvre, en het Canal de Berry samenkomen, vind je Chateau de la Noue en Chateau de Chaillot. Ook het ronde Château d’Ainay-le-Vieil is een pareltje, gedeeltelijk middeleeuws, en gedeeltelijk uit de Renaissance. Het heeft ook weelderige tuinen. Een ander kasteel dat je niet mag overslaan is Chateau de Meillant. En verder zijn kastelen ook als Château de Culan en Château de Blancafort zeker een bezoek waard.

Wijn in de Cher

De wijnvelden van Sancerre en Pouilly-sur-Loire zijn wereldberoemd. Heerlijk om hier op wijn-zoektocht te gaan, bij de vignerons binnen te lopen om hun caves te bekijken, en natuurlijk om het goddelijke vocht te proeven. Voor het ontdekken van de Vins du Centre Loire zal de wijnliefhebber ook plaatsen aan willen doen als Menetou-Salon, Quincy, Reuilly en Châteaumeillant. Om daar natuurlijk aan te kloppen bij een (of meerdere) wijnboer(en) voor une dégustation …

Wandelen en fietsen in de Cher

In het departement is prachtige natuur te vinden. Er zijn mooie bos- en heidegebieden, die een waar paradijsje zijn voor de wandelaar.

Ook de fietsliefhebber kan hier z'n hart ophalen. Zo is het fantastisch fietsen langs de Loire. Er loopt een prachtige route: 'La Loire à vélo'. Die route is overigens wel meer dan 800 km lang, en loopt van Nevers helemaal tot aan de Atlantische kust.

Aangrenzende departementen

Niet alleen de Cher is heel mooi, het wordt ook nog 'ns omgeven door departementen die allemaal hun eigen charme hebben. Benieuwd wat voor fijne gîtes je daar kan huren, en wat er allemaal te doen is? Kijk maar!:

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland