Gîtes in Bretagne

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in Bretagne

Ontdek prehistorische megalieten, kastelen en prachtige natuur vanuit fijne gîtes in Bretagne. De regio ligt in het noordwesten van Frankrijk, aan het Engelse kanaal en aan de Atlantische Oceaan. Naast de hoofdstad Rennes zijn er prachtige havenplaatsen en middeleeuwse steden. De rotsachtige kust met verschillende eilanden vormen een stuk prachtige natuur. Ook van een rijke historie is er genoeg terug te vinden in de verschillende kastelen, megalieten en een bos bekend van oude legendes.

Op Gîtes Wijzer vind je

  • fijne gîtes in Bretagne
  • de leukste plaatsjes en natuurgebieden in Bretagne
  • inspiratie voor jouw vakantie in Bretagne

Fijne gîtes in Bretagne

Hoe heerlijk om vanuit een fijne gîte dat mooie, stoere en veelzijdige Bretagne met zijn geweldige stranden en leuke plaatsjes te ontdekken!

Op Gîtes Wijzer vind je gîtes op rustige plekken op het Bretonse platteland. De eigenaren zijn in de meeste gevallen Nederlands, en kennen de streek als hun broekzak. Ze delen graag hun geheime tips met je! Vaak hebben ze ook chambres d'hôtes, oftwel gastenkamers. En dat is boffen, want dan kan je, als je geen zin hebt om te koken, vast gezellig aanschuiven aan de table d'hôtes ...

Hieronder vind je heerlijke gîtes van waaruit je Bretagne kan gaan verkennen!

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Bretagne?

Zoek Gîtes

Alles wat je moet weten over Bretagne

Bretagne heeft een rijke geschiedenis. En dat zie je overal terug.

Menhirs

Zo liggen er heel wat megalieten in Bretagne. Een van de bekendste is Les Alignements de Carnac (de megalieten van Carnac). Er zijn hier duizenden menhirs zoals bij Stonehenge te vinden. De stenen zijn duizenden jaren oud en een van de belangrijkste prehistorische vondsten in Europa.

Kastelen

Maar de regio heeft ook prachtige middeleeuwse kastelen. Tot 1532 was Bretagne namelijk nog onafhankelijk van Frankrijk. Een aantal van de mooiste kastelen zijn Château de la Roche-Jagu, Domaine de Scuscinio en Château de Fougères.

Legendes

En wist je dat er heel wat legendes zijn die zich afspelen in Bretagne? Het prachtige Brocéliande bos is bekend van verschillende oude legendes, zoals die van Merlijn en Koning Arthur. Dit is nog terug te zien aan bepaalde plekken in het bos, zoals het graf van Merlijn dat je daar vindt.

Mooie plaatsen in Bretagne

Er zijn verschillende mooie dorpen en steden in Bretagne. Je hebt de grote steden, zoals Rennes, Vannes en Quimper. Hier kan je prachtige vakwerkhuizen en andere mooie dingen bezichtigen. Maar vergeet ook niet de kleinere mooie plaatsjes. Er is het granieten plaatsje Locronan met prachtige gotische architectuur en verschillende kunstgalerijen. Ook de havenstad Saint-Malo is een leuke plaats. De stad heeft een interessant verleden van zeelui, zeevaarders en kapers. Verder staat hier de prachtige Cathédrale de Saint-Malo uit de twaalfde eeuw.

Prachtige natuurgebieden in Bretagne

De natuur in de regio is ook iets waar je goed van kunt genieten. Er is Pointe de Pen-Hir: een kaap met rotsen van wel zeventig meter hoog, die prachtige uitzichten geven over de zee en een aantal eilanden.

Andere mooie plekken aan de kustlijn zijn de roze granietkust Côte de Granit Rose en Parc Naturel Régional d' Armorique, een nationaal park. De Côte de Granit Rose ligt vol met rotsen, kliffen en inhammen van roze graniet. In het Parc Naturel Régional d'Armorique vind je moerassen, stranden, bossen en de Monts d'Arrée bergen.

En om meer vanaf het water te ontdekken kun je met een zeilboot of kajak de Golfe du Morbihan ontdekken. Hierin liggen namelijk tientallen eilandjes.

Vind jouw gîte in Bretagne en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland