Gîtes in Bourgogne

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Bourgogne

Ontdek prachtige wijngaarden en mooie historische dorpen en steden vanuit de leukste gîtes in de Bourgogne. Deze streek ligt in het oosten van Frankrijk. De Bourgogne staat bekend om de wijngaarden en dus ook om de heerlijke wijnen die er gemaakt worden. Verder is er veel mooie natuur te vinden, evenals oude kastelen. Ook zijn er interessante plaatsen, zoals Dijon en Beaune.

Op Gîtes Wijzer vind je:

  • de fijnste gîtes in de Bourgogne
  • alles over de Bourgogne: waar moet je zijn?
  • meer inspiratie voor jouw verblijf

Prachtige gîtes in de Bourgogne

Hoe fijn is het om de Bourgogne te verkennen vanuit een heerlijke uitvalsbasis, lekker rustig in alle stilte à la campagne!

En dat met (meestal) Nederlandse of Vlaamse eigenaren in de buurt die hun gebied kennen als hun broekzak, de mooiste plekjes weten en hun geheime tips graag met je delen. En als het even meezit kan je ook nog aanschuiven aan de table d’hôtes!

Je vindt ze hieronder, kijk maar snel!

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Bourgogne-Franche-Comté?

Zoek Gîtes

Wat moet je weten over de Bourgogne

De Bourgogne is werkelijk een prachtige streek om vanuit een gîte te ontdekken. Wat mag je niet missen?

Mooie steden in de Bourgogne

De Bourgogne heeft vele dorpen en steden die interessant zijn om te bezoeken. Zo is er Dijon, waar nog overblijfselen uit het Romeinse Rijk te vinden zijn. Er zijn ook andere mooie bouwwerken, zoals kerken en paleizen. Ook het oude stadje Vézelay ligt in de Bourgogne. De Basiliek Sainte-Marie-Madeleine staat sinds 1979 op de werelderflijstgoed van de UNESCO. Wat ook een hele leuke stad is, is Chalon-sur-Saône. Deze plaats staat bekend als de plek waar de fotografie is uitgevonden en dat is dan ook iets waar je veel over kunt leren in de stad. En er zijn mooie vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. Ook de moeite waard is Autun, een oude romeinse stad met vele musea, kathedraal, romeins theater, restaurants en terrasjes.

Natuur in de Bourgogne

Bourgogne is een streek die rijk is aan verschillende mooie natuurgebieden. Zo zijn er rivieren, zoals de Saône en Loire. De natuur kan er goed wandelend of fietsend verkend worden en er is veel moois te zien. Tussen de mooie natuur liggen overigens ook nog eens verschillende leuke plaatsjes. Maar in de Bourgogne ligt ook het regionale natuurpark de Morvan, een bergachtig gebied waar je nog echte ongerepte natuur kunt vinden met uitgestrekte bossen, bronnen, beekjes en onstuimige rivieren.

Beroemde wijn in de Bourgogne

Zeg je Bourgogne, dan zeg je wijn! Er komen verrukkelijke wijnen vandaan. Denk bijvoorbeeld aan de Chablis of de Sancerre. Wil je meer over de bekende wijnen zoals Chardonnay en Pinot Noir te weten komen, dan kan je één van de mooie wijngaarden in de buurt van Beaune bezoeken. En wat dacht je van een wijnroute door de Beaujolais?

Meer inspiratie voor jouw verblijf

Wil je weten welke mooie gîtes er zijn in de verschillende departementen van de Bourgogne? Klik onderstaand dan op een van de departementen. Dan lees je meteen wat er in departementen allemaal te doen is.

 

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland