Gîtes in de Auvergne

O
Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste vulkanen in de Auvergne

Ontdek de fijnste gites in de Auvergne, in een indrukwekkend landschap van vulkanen, meren en pure natuur!

De Auvergne

De Auvergne is een bijzondere streek. Het wordt wel het groene hart van Frankrijk genoemd, en terecht. Het is één brok natuur, en dat bestaat voor een belangrijk deel uit vulkaanlandschap. Ook vind je er veel meren. Een geweldige streek voor de natuurliefhebbers onder ons. Hoe heerlijk om de Auvergne te verkennen vanuit een fijne gîte!

Gîtes in de Auvergne

Op zoek naar een fijne gîte in de Auvergne? Gevonden! De streek Auvergne bestaat uit vier departementen. Vind hier per departement fijne gîtes in alle rust op het platteland van de Auvergne:
de Allier
– de Cantal
de Puy-de-Dôme
de Haute-Loire

En wat ook zo prettig is: de Nederlandssprekende eigenaar woont er ook en kent het gebied als z’n broekzak. Hij deelt graag z’n geheime tips met je!

Wil je weten wat er in de verschillende departementen te beleven valt? Lees maar!

Wat is er te doen in de Auvergne?

De streek Auvergne bestaat uit vier departementen, ieder met zijn eigen charme. Wat is er te zien en te doen?

De Allier in de Auvergne

De Allier is een mooie groene glooiende en hele rustige streek. Je vindt er het grootste eikenbos van Europa, het foret de Tronçais, maar ook schitterende kloven als de Gorges de Chouvigny. Met zijn vele meren is het ook een waterrijk gebied, en niet zomaar water! Er zijn veel kuuroorden waar je je kan laven aan het weldadige bronwater.

Genieten van deze streek, in een fijne gîte in de Allier? Klik hier!

Meer weten over het departement de Allier? Klik hier!

De Cantal in de Auvergne

De Cantal is een geweldig wandelparadijs! Bijvoorbeeld de Monts du Cantal. Dat is een deel van het natuurpark Volcans d’Auvergne, een bijzonder landschap met oude vulkanen. Maar ook de bergkloven Gorges de la Truyère zijn prachtig om te zien. Behalve het natuurschoon kom je er schilderachtige plaatsjes tegen als Saint-Flour, en ook Salers, bekend om zijn kaas. De koeien die grazen op deze hoger gelegen vruchtbare grond worden met de hand gemolken. Speaking about kaas: een andere bekende kaas uit dit departement is natuurlijk de Cantal, ook een harde kaas.

De Puy-de-Dôme in de Auvergne

Het machtige vulkaanlandschap in het departement de Puy-de-Dôme herbergt een paar iconische vulkanen, zoals de hoogste vulkaan de Puy-de-Dôme. Maar ook de Puy de Pariou, waar je als het ware in af kan dalen, en de Puy de Lemptégy. Wandelen op, tussen en in de vulkanen in dit gebied is fascinerend. Ook mooi dat je in het themapark Vulcania van alles kan leren over dit natuurfenomeen. Maar ook verder zijn er prachtige natuurparken en schilderachtige plaatsjes. Dol op fromage? Ook hiervoor kan je in dit departement goed terecht. Het water loopt me in de mond …

Dit stukje Auvergne verkennen vanuit een fijne gîte in de Puy-de-Dôme? Klik hier!

Meer weten over het departement de Puy-de-Dôme? Klik hier!

De Haute-Loire in de Auvergne

Ook in dit departement van de Auvergne wordt het landschap gedeeltelijk gevormd door oude vulkanen. Zo is de Mont Mézenc van oorsprong een tweekoppige vulkaan. In de Haute-Loire vind je ook een mooie kloof: de Gorges de l’Allier. Heerlijk om hier al wandelend van te genieten. Voor wie dat niet wil is er ook een treintje die langs de kloof leidt. Mooie plaatsjes in de Haute-Loire zijn bijvoorbeeld Le Puy-en-Velay en Lavaudieu. En ook Abbaye de la Chaise-Dieu, een schitterende benedictenabdij, en Château de Polignac, een mooi kasteel dat vanaf een rots boven het plaatsje Polignac uitsteekt, verdienen een bezoek.