B&B in de Grand-Est

E
Een B&B in de Grand-Est

Goed idee! Niet te ver weg en toch helemaal Frankrijk. De Grand-Est is een regio in het noordoosten van Frankrijk waar veel Nederlanders en Belgen een chambres d’hôtes (bed & breakfast) zijn gestart. Niet zelden op korte afstand de snelwegen naar het zuiden, ideaal voor een overnachting onderweg, maar laat je verleiden om de regio te ontdekken voor een paar dagen of zelfs weken. Vanuit een B&B in de Grand-Est ontdek je het allemaal.

In 2016 werden voormalige regio’s Champagne-Ardenne, Lorraine en de Elzas samengevoegd tot wat nu de Grand-Est heet. Hier ben je in een deel van Frankrijk dat beladen is met historie natuurlijk. De slagvelden van de Eerste Wereldoorlog rondom Verdun bijvoorbeeld, zijn nog steeds een belangrijke trekpleister, maar er is zoveel meer te beleven in de Grand-Est.

Oorlogsgraven in Verdun

Oorlogsgraven rondom Verdun

Genieten van de natuur, wandelend of fietsend bijvoorbeeld in de Franse Ardennen (Ardennes) of lang de Meuse. Of net even over de grens, of in de Vogezen (Vosges) waar het net even wat heuvelachtiger is en in de winter zelfs geskied kan worden.

B&B in de Vosges

Lac du Grand Ballon – Vogezen

Champage komt hier vandaan. Bezoek de wijngaarden en champagne-kelders rondom Reims met z’n kathedraal of in andere delen van de departementen Marne of Haute-Marne. Ben je een meer een liefhebber van wijn, rijd dan even door naar de Alsace in het meer zuidelijke deel van de Grand-Est.

Omgeving Reims

Omgeving Reims

Of dwaal eens rond in de prachtige steden als het historische Metz met z’n eigen Centre Pompidou-museum voor moderne kunst of Nancy met het mooiste plein van Frankrijk: Place Stanislas.

B&B in de buurt van Nancy

Place Stanislas in Nancy

Vanuit een B&B in de Grand-Est ontdek je een stukje Frankrijk dat we te vaak maar links laten liggen, op weg naar zuidelijker oorden. Doe het eens niet en leg aan voor een paar dagen in een bed & breakfast. Op onze site vindt je ze in alle soorten en maten en… de Nederlandse of Belgische eigenaren van de chambres d’hôtes zijn vaak de beste gidsen die je je kunt wensen!

Grand Est

Bekijk Gites