Een B&B in Le Var, met het indrukwekkende Massif de l’Esterel

Ontdek leuke kustplaatsjes en schitterende natuur vanuit een vakantiehuis in Le Var. Dit is een departement in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Le Var heeft een prachtige ligging aan de Middellandse Zee met mooie berglandschappen in het achterland. Eén van de mooie natuurgebieden is het Massif de l’Esterel. Ook zijn er verschillende leuke plaatsjes als Saint-Tropez en Toulon.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Var?

  Zoek Gîtes

  Le Var als vakantiebestemming

  Le Var heeft verschillende leuke dorpjes en steden en een aantal van de mooiste liggen aan de kustlijn. Zo is er Saint-Tropez, een bijzonder dorpje met een prachtige ligging. Aan de ene kant is het een klein authentiek vissersdorpje, maar aan de andere kant zie je er ook het mondaine van de Provence aan bijvoorbeeld de luxe jachten in de haven. Het is een plek waar die twee werelden samenkomen en daarom ook een must-see in Le Var.
  Een ander leuk plaatsje is de hoofdstad van het departement, Toulon. Het heeft een mooie ligging aan zowel de kust als de voet van een berg en er zijn verschillende interessante bezienswaardigheden om te ontdekken in de stad gerelateerd aan het middeleeuwse en maritieme verleden van de stad.
  Andere mooie plaatsjes in het departement zijn Fréjus, met de mooie boulevard en gebouwen uit de Romeinse tijd, Hyères met het nabijgelegen eiland Île de Porquerolles en Tourtour, een plaatsje wat verder weg van de kust dat benoemd is tot één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

  De natuur van Le Var
  In Le Var zijn er ook verschillende indrukwekkende natuurgebieden te vinden. Zo is er het Massif de l’Esterel, een vulkanisch gebergte dat aan de Middellandse Zee ligt. Het gesteente heeft er een prachtige roodbruine kleur.
  Ook ligt in dit departement de Gorges du Verdon, wat wordt gezien als één van de mooiste kloven in Frankrijk. Het water dat er langs stroomt heeft een felle azuurblauwe kleur wat het er paradijselijk uit laat zien. Je kunt je hier goed zowel op het water als in de omgeving er omheen vermaken.
  Ook de eilandengroep Îles d’Hyères, het stuwmeer Lac de Sainte-Croix en het natuurpark Parc Naturel Régional du Verdon zijn mooie plekjes in de natuur van Le Var om te bezoeken.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Var en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland