Gastronomie
Het is sowieso al een feestje om een gîte te huren op het domein van Chateau Canet. Maar als je dan ook nog ‘ns een workshop kan volgen waar je al etend en proevend van alles leert over het verband tussen wijn en spijs, tsja, dan kan je vakantie toch niet meer stuk?
Tijdens een begeleide tapas-proeverij kom je meer te weten over de wijnen, gastronomie, cultuur en geschiedenis van deze fantastisch diverse regio.
De proeverij omvat een selectie van acht wijnen uit de hele regio Languedoc-Roussillon. Elke wijn wordt gecombineerd met lokale, seizoensgebonden en zelfgemaakte tapasgerechten. Een perfecte combinatie van goede wijn en heerlijke streekproducten.
Tijdens de lunch of het diner word je niet alleen meegenomen op een gastronomische tour door de regio. Je leert óók hoe je proeft en hoe je de relatie tussen wijn en spijs analyseert. En hoe je wijnen kunt kopen die bij je smaakpapillen passen.
De recepten van veel van de gerechten mag je mee naar huis nemen.