gastronomisch arrangement maison du cerf

Gastronomie

W
Wijn- en spijs arrangement in de Berry

Gastronomisch genieten

Frankrijk is het land waar gastronomie met hoofdletters is geschreven. Ben jij een smulpaap, en houd je van de Franse joie de vivre? Zin om met je partner en of vriend(inn)en er even tussenuit te gaan en samen te genieten van het goede leven op het Franse platteland?

Chambres d’hôtes La Maison du Cerf in de Franse le Berry biedt je een vijfdaags wijn- en spijs arrangement! Even een paar dagen heerlijk genieten van een goed glas wijn, lekkere kaasjes, samen koken met regionale producten en deze op het terras met uitzicht op de ondergaande zon gezamenlijk eten! Dompel je samen onder in het echte Franse leven op deze charmante plek.

Het programma

Dag van aankomst

Op de dag van aankomst verwelkomen wij je met een lekker drankje uit de streek en een driegangendiner inclusief wijn, in de zon op het terras.

Tweede dag

De tweede dag is er een kaas- en wijngaardtour waarin je het relatief onbekende wijngebied Châteaumeillant kunt ontdekken, niet te verwarren met Chateau Meiland.

We starten bij een geitenkaasboerderij waar we een rondleiding krijgen en kunnen proeven. Daarna laten we ons verwennen met een heerlijke lunch inclusief een glas wijn.

In de middag vertrekken we naar het wijngebied. Chateaumeillant is bekend om o.a. de rode AOC-wijn, Beau Merle. Natuurlijk gaan we diverse wijnen proeven.

’s Avonds staat bij ons in la Maison du Cerf weer een driegangendiner voor je klaar inclusief Châteaumeillant wijn.

Derde dag

De derde dag is een vrije dag en kan je genieten van de streek, er is genoeg te doen. Mooie kastelen, leuke plaatsjes, meren, golfbanen, lekker wandelen of fietsen etc. Natuurlijk kun je ook gewoon genieten in onze tuin en onze zwemvijver. Vanavond kun je weer bij ons mee-eten of kiezen voor een van de leuke restaurantjes in de omgeving. De lunch en het diner is vandaag dus niet inclusief.

Vierde dag

De vierde dag gaan we gezamenlijk naar de markt waar we streekproducten kopen die we later gaan verwerken in streekgerechten.

Op de weg terug is er een picknick in de prachtige natuur.

Bij terugkomst in onze chambres d’hôtes gaan we aan de slag met de producten. De zelfgemaakte gerechten eten we met elkaar op in de avond, uiteraard voorzien van een streekwijn.

Vijfde dag

De vijfde dag is vertrekdag. Na een heerlijk ontbijt kunt u weer vertrekken naar Nederland of elders of indien gewenst nog een paar dagen in onze chambres d’hôtes blijven.

Leuk om samen met je partner te doen of met vrienden en/of vriendinnen!

Wat kost het?

Prijs op basis van 2 personen is euro 495,- pp. Minimum aantal deelnemers is 4. Data in overleg.

Dit is inclusief:
– 4 overnachtingen op basis van een 2 persoonskamer
– 4 keer een heerlijk ontbijt met een kakelvers eitje van onze eigen kippen
– welkomstdrankje op dag van aankomst
– 3 driegangen diners inclusief een halve fles wijn en koffie of thee
– 2 lunches op de tweede en de vierde dag inclusief een drankje
– kaas- en wijnproeverij, inclusief bezoek aan een kaasboerderij en een wijngaard.
– kookworkshop met regionale producten
– fiets- en wandelroutes voor de 3e dag (optioneel)

Exclusief: reis, overige drankjes en bestedingen op de vrije 3e dag zoals lunch en diner.

Het kan zijn dat het programma qua dag wijzigt, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Ook genieten met je vrienden of je partner? Reserveren maar via Chambres d’Hôtes Wijzer!