W
Wandelvierdaagse in de Bourgogne!

De Bourgogne is een nog niet zo bekend wandelgebied in midden Frankrijk. Het wordt gekenmerkt door lieflijke heuvels, heel veel natuur en authentieke Franse dorpjes.

In dit arrangement laten we u kennismaken met onze omgeving. Lekker onbezorgd op pad! We stellen het volgende programma voor:

Dag 1 Aankomst in onze Auberge onder het genot van een welkomstdrankje.
Afhankelijk van het tijdstip van arriveren kunt u een wandeling maken door het dorp Sully, langs het statige kasteel over landwegen naar het buurdorp St. Léger du bois.
Onderweg komt u langs een uitzichtspunt met terugblik op het kasteel. Door het dorp vervolgt u uw weg over het voormalige spoortraject, dat tegenover de Auberge uitkomt.

Dag 2 Vandaag gaat u de omgeving van de Auberge verkennen.
We hebben de keuze uit 3 wandelingen van verschillende lengte en zwaarte.
De eerste gaat door de heuvels boven Sully met mooie uitzichten en een beeld van de “hameaux” oftewel buurtschappen die bij het dorp horen. De lengte is 10 km.
De tweede is een wandeling van 12,5 km die wat vlakker is en u leidt over landwegen en door bos.
De derde wandeling is wat langer (17,5 km) en is erg afwisselend. Over landwegen de heuvels op, mooie vergezichten, door bos, langs typisch Franse dorpjes en landerijen krijgt u een goed beeld van dit gebied.
U krijgt van ons een GPS mee met de gekozen wandeling. Verder krijgt u van ons een lunchpakket mee en als u zelf een thermosfles meebrengt vullen we deze met koffie of heet water.

Dag 3 U rijdt via een mooie binnendoorroute richting het wijngebied en parkeert de auto bij het dorp St. Romain.
Daar is een mooie route uitgestippeld, die deels door het wijngebied, deels door bos en over landweggetjes gaat. U loopt steeds in de nabijheid van “les falaises”, de steile krijtrotsen van dit gebied.
Ongeveer halverwege komt u langs “Château de Rochepot”, dat zeker een bezichtiging waard is. Het kasteel ligt boven op een heuvel en heeft een bijzonder geglazuurd dak, kenmerkend voor deze streek. Verder komt u nog door het schilderachtige plaatsje Orches, dat tegen de rotsen aangenesteld ligt.
Deze route is 14 km lang.
Ook vandaag gaat u op stap met een lunchpakket en eventueel een gevulde kan.

Dag 4 Vandaag brengt u een bezoek aan de stad Autun, waar we een stadswandeling voor u hebben. Autun bestaat al sinds de Romeinse tijd en de wandeling brengt u o.a naar het Romeinse theater en de oude stadspoorten, maar ook langs de middeleeuwse vestingmuren en de beroemde kathedraal van Autun in het hoger gelegen deel van de stad.
Er is voldoende gelegenheid om te pauzeren op een terrasje. Als u de stad op een woensdag of vrijdag bezoekt kunt u nog even langs de markt met veel verse regionale producten.

Dag 5 Na het ontbijtbuffet eindigt dit arrangement.

Inbegrepen in dit arrangement: 4 overnachtingen, 4x ontbijtbuffet, 4x driegangenmenu, een welkomstdrankje, 2x een lunchpakket, 1x gebruik van GPS, gebruik van routes en kaartmateriaal

◊ De prijs is € 250 per persoon

Op maat
Onze wandel arrangementen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Denk hierbij aan: korter of langer – andere wandelingen – andere volgorde – volpension (dus elke dag een lunchpakket mee) – elke dag met de GPS op pad enz. We horen graag wat uw wensen zijn!

Onze arrangementen kunnen beginnen op een dag naar keuze.
De prijzen van onze arrangementen zijn gebaseerd op twee personen per kamer.