Wandelen Vogezen Thieloup

W
Wandelen in de Vogezen

Weldadig

Houd je ook zo van wandelen? Heerlijk van de natuur genieten, van flora en fauna, van frisse lucht, van het groen, van de stilte, van de zon die schijnt. Dé manier om het hoofd weer leeg te krijgen en de batterij vol.

Wandelparadijs

Wist je dat de Vogezen en de Haute-Saône wandelparadijs bij uitstek zijn? Wat een prachtige wandelingen kan je hier maken … Het afwisselende landschap bestaat uit bossen, riviertjes en prachtige uitzichten. De rust, de ruimte en de slaperige dorpjes zijn een genot voor iedere wandelaar. Tijdens je wandeling door het zuidelijkste puntje van de Vogezen loop je grote kans reeën, vossen, roofvogels of ander wild te spotten.

Ook heel handig: in de Vogezen en de Haute-Saône zijn honderden wandelroutes uitgezet van verschillende zwaartes. De mate van inspanning staat met een kleurcode of andere indicatie aangegeven.

Hoge Vogezen

In de hoge Vogezen, ten oosten van Épinal, zijn langs en over de bergkammen routes uitgezet voor zowel de geoefende als de minder fitte wandelaar. Je loopt langs watervallen, zomerweides, boerderijen, kleine dorpjes en steile rotspartijen. De uitzichten zijn altijd verrassend, zoals op de vlakte van de Elzas, de keteldalen van de Vogezen, en vanaf sommige punten kan je in de verte zelfs de Alpen zien liggen.

Plateau van duizend meren

Op het plateau des Mille Étangs, het duizendmeren gebied, kan je heerlijk wandelen langs de vele waterbekkens waaraan het gebied zijn naam heeft te danken. De Route des Mille Étangs verbindt de mooiste meertjes, de schilderachtigste dorpjes en de dichtste bossen. Het landschap is gevormd door het terugtrekken van de gletsjers 12.000 jaar geleden. Vanaf de elfde eeuw hebben de monniken en boeren het land ontgonnen en lieten de bekkens vollopen met water.

Of volg de adembenemende Route des Crêtes, die over de hoogste kammen van de Vogezen gaat.

Lage Vogezen

In het lager gelegen deel van de Vogezen en in de Haute-Saône glooit het landschap lieflijk en zie je verstilde dorpjes langs snelstromende riviertjes, fruitboomgaarden en uitgestrekte bossen. De Franse campagne, een wandel- en fietsparadijs.

Logeren in een molen

Waar je dan slaapt? Bij chambres d’hôtes Le Moulin Thieloup natuurlijk! Een gastvrije, rustige plek in een molen waar je welkom bent.

Marjo en Gerard hebben een groot aantal wandelingen voor je klaarliggen die duidelijk beschreven zijn.

Vanaf de molen start zelfs de Route des Chalots. De voor deze streek kenmerkende chalots zijn kleine schuurtjes naast een boerderij, waarin etenswaren en kostbaarheden werden bewaard. De Route des Chalots laat je kennismaken met het erfgoed en met streekproducten zoals kirsch, andouilles, bier, kersen, Munsterkaas en honing.

Aanschuiven maar!

En als je dan terugkomt van een van de vele prachtige wandelingen die hier zijn uitgezet, reken maar dat het dan heerlijk tafelen is bij Moulin Le Thieloup!

Meer informatie

Zou jij hier ook wel de batterij willen opladen en willen genieten van dit wandelparadijs vanuit deze geweldige uitvalsbasis? Klik dan hier. Je kan Marjo en Gerard een bericht sturen door bij de eigenaargegevens te klikken op ‘Stuur een email’.