W
Wandelen in de Ardèche

Het beschermde natuurpark De Cevennes, waardoor L’Xpérience wordt omgeven, nodigt uit tot wandelen.

Het gebied biedt 6000 kilometer aan prachtige sportieve uitdaging dat redelijk tot goed onderhouden en aangegeven is.  Wandelingen worden aangegeven met een geel/wit symbool hetgeen een kleine of dag- wandeling betekent. Deze tochten beslaan 4.500 kilometer in de Ardèche.  Een rood/wit symbool betekent Grande Randonnée ofwel grote wandeling. Er bestaan ook routes waar u meerdere dagen over doet. Deze beslaan tussen de 60 en 250 kilometer.

L’Xpérience stelt wandelkaarten van het hele gebied tot uw beschikking. Ook rondom de chambres d’hôtes kunt u leuk wandelen. Er zijn tochten die zo rond de anderhalf uur duren.

De wandelingen zijn altijd uitdagend en behelzen klimmen, afdalen en water overbruggen. U loopt over oude romaanse paden, u wordt verwonderd en overdonderd door prachtig natuurschoon en mooie vergezichten.

In het laagseizoen loopt Rinell graag met u mee. Samen met haar hond Starck en vriendin Jessica wandelen zij wekelijks prachtige tochten en kennen de omgeving dus op hun duimpje.

Zo is er bijvoorbeeld een schitterende wandeling naar de beelden van kunstenaar Christian Lapie met een overweldigend uitzicht over de vallei en het dorp. Kijk maar eens op: www.christianlapie.net.

Rinell of Eric komen u graag halen indien een wandeling te zwaar of vermoeiend is. U kunt of ergens afgezet, of ergens opgehaald worden. L’Xpérience maakt op verzoek een lunchpakketje voor u klaar zodat u de hele dag op avontuur kunt gaan.

 

WEGBRENGSERVICE

Voor wandelaars die de Ardèche lopend van chambre d’hôte naar chambre d’hôte bezoeken, is er de mogelijkheid dat de bagage door L’Xpérience naar het volgende logeeradres wordt gebracht. Wandelen zonder een zware rugzak is echt veel comfortabeler!

 

GEORGANISEERDE WANDELTOCHTEN

Rinell en of Jessica begeleiden u graag tijdens het wandelen. Zo weet u zeker dat u de mooiste plekjes ontdekt. Kijk voor mooie wandelingen op de blog van L’Xpérience onder TO WALK. Hier beschrijft Rinell maandelijks een prachtige wandeling compleet met aanwijzingen, foto’s en moeilijkheidsgraad.

De vereniging “Les Drailles” organiseert jaarlijks vele uitdagende wandelingen. Zo is er ook bij volle maan een avondtocht en wordt het wandelen begeleid door mensen uit het dorp die veel weten van het erfgoed, de historie van het gebied en de natuur. Zodra de nieuwe agenda van de wandelclub bekend is, wordt deze op onze site vermeld. Indien u mee wilt lopen bent u verplicht om lid te worden van de vereniging voor 3,50 euro per jaar. Voor dit bedrag bent u tevens verzekerd tijdens de wandeling.

 

WANDELEN MET HOND

Wat is er nu leuker dan wandelen met de hond? De omgeving van L’Xpérience leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen met onze trouwe viervoeters en de honden die van water houden genieten van de rivier « La Beaume ».

Rinell en Eric zijn enorme hondenliefhebbers en dieren zijn dan ook van harte welkom.

Ook wanneer u een uitstapje wilt maken waarbij de hond niet meekan is er geen probleem. Wij passen graag op!

Wordt uw hond een vriendje of vriendinnetje van onze Starck? Dan laten we ze gewoon samen in de tuin spelen! Geen vriendschap tussen de honden? Ook geen probleem, dan blijft Starck op zijn eigen terrein!