wandelen dordogne b&b

Actief

W
Wandelen in de ‘Pays de Bergerac’

Wat is er heerlijker dan wandelen in je vakantie, bijvoorbeeld in de Franse Dordogne! Geniet van de rust, de ruimte, de stilte, de bloemen en de vogels, en van de pittoreske dorpjes en gehuchten die je tegenkomt.

Een heerlijke streek is dan het ‘Pays de Bergerac’. Er zijn fijne gemarkeerde wandelpaden, en zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen er uitstekend uit de voeten. Mooie routes die je langs kastelen, schilderachtige dorpjes en lekker door de natuur voeren.

Je kan er zowel lange afstands wandelingen maken als mooie wandelingen van een dag.

Prachtige wandelingen

Wil je een idee krijgen van de schitterende wandelingen die je hier in de Dordogne kan maken? Klik maar eens hier! Ook op de fiets en te paard zijn er trouwens geweldige tochten.

Lange afstands wandelingen

Ben je van de lange afstanden, ook dan kan je hier in de Dordogne goed terecht!

Zo loopt de pelgrimsroute Saint-Jacques van Périgord naar Rocamadour. Je gaat van dorp naar dorp, je doorkruist de wijngaarden en heuvels van Bergerac, je volgt de Dordogne-vallei met zijn kliffen, en uiteindelijk kom je aan bij de Ouysse.

Een andere pelgrimsroute is Chemin d’Amadour, een tocht van 500 km wandelen door vier departementen in zuidwest Frankrijk, van Soulac aan de Atlantische Oceaan in Gironde, tot Rocamadour in de Dordogne.

En daarbij loop je in de voetsporen van Amadour, ook wel Zacheüs. Ooit ontvluchtte hij Palestina vanwege de christenvervolgingen. Uiteindelijk kwam hij aan in de Médoc. Hij stichtte een kerk (de huidige église de Soulac-sur-Mer), en trok vervolgens door het zuidwesten om het christelijk geloof te verspreiden. In de Dordogne-vallei is hij als kluizenaar neergestreken, op een plek die later Rocamadour is gaan heten.

Overnachtingsadres

En wat een geluk, beide routes voeren o.a. door het dorpje Bardou, en laat daar nou heerlijke chambres d’hôtes en een gîte zijn! Bij La Ferme Buissonnière hebben ze prachtige gastenkamers, en ook nog eens een karakteristieke gîte.

En je kan er in het laagseizoen aanschuiven aan de smakelijke table d’hôtes. Ook in het hoogseizoen komt het helemaal goed met de innerlijke mens. Er zijn vier fijne restaurants in de buurt, en Ann zorgt dat je er een plekje voor je is.

Niet voor niets heeft het Comité Departemental de Tourisme van de Dordogne La Ferme Buissonnière uitverkoren tot ‘Rando-Étape’ voor fietsers, wandelaars en ruiters! Als je zoveel kilometers in de benen hebt, dan wil je hier echt wel aanleggen en in de watten worden gelegd …

Uitvalsbasis

En ook als je hier langere tijd wil genieten van dit prachtige gebied is het een perfecte uitvalsbasis. Vanuit Bardou en de omliggende dorpen zoals Issigeac, Eymet en Monbazillac zijn er veel mooie gemarkeerde wandelpaden.

En er is meer om te ontdekken! Bijvoorbeeld de wijnstreken van de Bergerac. En op traditionele weekmarkten producten proeven uit de streek. Middeleeuwse stadjes bezoeken.

De Dordogne op z’n best. Ann weet precies waar je zijn moet!

Meer weten

Heb jij ook zo’n zin om hier de omgeving te verkennen? Bekijk hier de chambres d’hôtes en de gîte La Porcinière van La Ferme Buissonnière! Bij de eigenaargegevens kan je Ann een bericht sturen.