Table d'hôtes Vaucluse Mont Ventoux

Table d'hôtes

V
Verrukkelijk eten in de Vaucluse …

Wij houden van lekker eten en een goed glas wijn, en vooral van de combinatie van die twee.

Koken is voor ons een gezamenlijke hobby. We proberen graag nieuwe gerechten uit en ontdekken steeds weer mooie combinaties.

De afgelopen jaren hebben we met plezier een aantal kookworkshops gevolgd om verfijnder te leren koken. O.a. bij Alain Caron, Julius Jaspers en Maarten Camps, stuk voor stuk inspirerende topkoks! We hebben superveel van ze geleerd en hebben mooie tips gekregen.

Ook hebben we allebei met veel interesse meerdere wijncursussen, en de wijnopleiding WSET Wine & Spirits level 2, gevolgd. Zo weten we de smaaknuances in het glas en de smaaknuances op het bord goed samen te leren brengen. Dit blijft elke keer weer een mooie belevenis en ervaring als het lukt.

We serveren gerechten uit de Franse keuken met een vleugje invloed vanuit de vele mooie reizen die wij de afgelopen jaren samen hebben gemaakt door Europa en Azië. Alle gerechten zijn vers en huisgemaakt van seizoensproducten bij voorkeur uit de regio.

Zowel onze huiswijnen als de mooie selectie AOC wijnen komen voornamelijk uit de wijngaarden rondom de Dentelles de Montmirail en de omgeving van de Mont Ventoux.

In het hoogseizoen bieden wij drie avonden per week een drie-gangen-menu aan dat wij samen nuttigen op het terras of in de eetkamer. Vooraf aan het diner drinken we samen een aperitief van het huis.

Daarnaast bieden we twee keer per week een ‘plat du jour’ aan, een hoofdgerecht van de dag. Dit kan een huisgemaakte pizza of pasta zijn, een goed gevulde maaltijdsalade of ander vers gemaakt hoofdgerecht.

In de andere seizoenen bieden we de table d’hôtes in overleg.

Volgt u een dieet, heeft u een voedselallergie of eet u vegetarisch? Wij kunnen rekening houden met uw wensen, indien u dit bij uw reservering of bij uw aankomst aan ons meldt. We bieden echter geen veganistische keuken aan.