Rotsklimmen Dentelles de Montmirail

Rotsklimmen

R
Rotsklimmen en via ferrata op de Dentelles de Montmirail

De Dentelles de Montmirail zijn ongebruikelijk gevormde bergtoppen, uitlopers van de Alpen in het Rhônedal. Door de erosie bestaat het gebergte uit meer dan duizend smalle uitstekende pieken, waardoor het gemaakt lijkt uit ‘kant’.

De kalkrotsen steken als een enorme hanenkam boven het landschap uit. De hoogste top van 743 meter is de Mont Saint-Armand. Het is een oud massief waar als sinds de jaren 20 geklommen wordt.

Aanvankelijk werden er alleen routes geopend op het hoofdmassief Chaîne de Gigondas. Later zijn ook andere ketens en losstaande massieven in deze regio toegankelijk gemaakt. Ook in de afgelopen jaren zijn er nog nieuwe routes geopend op Chaîne de Gigondas en bij Cascade de Lafare.

Inmiddels zijn er meer dan 600 routes tussen de 20 en 90 meter hoogte (met moeilijkheidsgraad 3c tot 8b). Het klimseizoen is het hele jaar door.

Voor wie deze wanden te steil vindt, er zijn in de omgeving ook mooie via ferrata’s te ontdekken met verschillende moeilijkheidsgraden.

De belangrijkste klimwand van de Dentelles de Montmirail is de zuidwand van de Chaîne de Clapis. Daar vind je de grootste concentratie zevende graadsroutes.

De parkeerplaats is op nog geen 2 km wandelen van Au Soleil du Bonheur!