Kookcursus Frankrijk

K
Kookworkshop in de Lot

Houd jij van koken? Hoe leuk is het om op cursus te gaan in het land van de gastronomen, La France! En het goede nieuws is dat daar een kookcursus wordt gegeven door Nederlanders, wel zo makkelijk als je geen woord wil missen!

Wat een ingrediënten …

Walnoten en truffels vormen slechts een klein gedeelte van het enorme streekproductenscala van de Lot. Je vindt hier ook de nodige eenden– en ganzengerechten, zoals foie gras, magret de canard, confit de canard, allerlei kazen, vruchten en groente en in toenemende mate  verschillende kruiden waaronder lavendel en saffraan.

En niet te vergeten de donkerrode Cahorswijnen, die prachtig met de streekgerechten te combineren zijn. Niet verwonderlijk dus dat we ons door dit alles hebben laten inspireren tot allerlei gastronomische activiteiten….

Regionale gerechten

Voor degenen die koken als hobby hebben, organiseren we  op verzoek graag een workshop waarbij we samen regionale streekgerechten bereiden.

Daarbij worden ook tips gegeven over welke wijnen het beste bij welk gerecht passen en waar je bij de spijs/wijn-combinatie met name op moet letten.

En uiteraard genieten we samen van de bereide gerechten en wijnen aan de grote tafel in la Ferme of op het terras!

Meer informatie

Lijkt het je wat? Neem contact op door hier te klikken en bij de eigenaargegevens te klikken op ‘Stuur een email’. Ellen zal je informeren over de mogelijkheden.