F
Fietsen in de Pyrénées Orientales

De Mediterrane Pyreneeën zijn sportief en landschappelijk gezien minstens zo interessant als de vaker bezochte Alpen. Bovendien is het wielerseizoen door de zuidelijke en Mediterrane ligging veel langer en kennen de vele fietsroutes voor wielergroepen D- wegen weinig autoverkeer.

De afstand naar Le Troubadour is vanuit Nederland binnen 14 uur te rijden. Vanuit België ben je nog sneller. Wij hebben de ervaring dat wielergroepen die ’s ochtends redelijk vroeg vertrekken, ’s avonds ruim op tijd zijn voor het diner, en zelfs vaak nog even een plons in het zwembad wagen.

‘Le TROUBADOUR’, gelegen op de grens van het Canigou-massief en de Roussillon, biedt een uitdagende omgeving voor de ervaren fietser. In de eerste plaats komt dat door de grote verscheidenheid van routes en de pracht van het natuurschoon, met schitterende, steeds wisselende uitzichten. In de tweede plaats heeft de lokale bevolking over het algemeen veel respect voor fietsers, dat maakt het rijden een stuk aangenamer als je menige col moet beklimmen.

Voor wielerclubs, toerfietsverenigingen, bergklimmers en andere pedaalridders is het interessant om ook eens te fietsen waar de deelnemers aan de Tour de France trainen.

In ‘Le Troubadour’ vind je informatiemateriaal over een flink aantal zeer afwisselende tochten, allemaal vanuit Boule d’Amont te rijden. Je kunt kiezen uit tochten die de hele dag vergen of die in een paar uur gereden kunnen worden. Onderweg geniet je van de ongereptheid van de natuur, de Mediterrane flora en fauna en zie je afgelegen Romaanse kapelletjes en Middeleeuwse dorpen.

Je rijdt routes door woeste kloven en langs granieten bergkammen, waar de roofvogels hoog in de lucht rondcirkelen. Terwijl je klimt en daalt geniet je van de magnifieke panorama’s die de inspanning belonen.

Ook een dagje Middellandse Zee over rustige kleine asfaltwegen behoort tot de mogelijkheden. De afdaling biedt een schitterend uitzicht, met de telkens opduikende Middellandse Zee in de verte.

Je kunt ook nog enkele tochten over de relatieve vlakte van de Roussillon rijden, over stille weggetjes, door glooiende wijngaarden en niet te vergeten langs caves waar je de wijn ook zelf kunt proeven. Mooie cols en routes voor fietsers en groepen.

Na het afzien en de geleverde prestatie wacht in de tuin van ‘Le Troubadour’ het zwembad om de spieren weer te ontspannen. In de keuken wordt gezorgd voor gezond, lekker en ruim voldoende eten voor de duursporter.
Ook in groepsverband zijn fietsers graag geziene gasten in ‘Le Troubadour’.
De mannen uit Axel van Wielerclub TC Avanti weten ons vrijwel ieder jaar te vinden.