Ecologisch verbouwen

Welzijn

E
Ecologisch verbouwde vakantiewoning

Ben jij geïnteresseerd in het ecologisch verbouwen van een huis? Overweeg dan eens om een week bij Boris in Frankrijk te verblijven. Hij kan je van alles laten zien en vertellen over zijn eigen ervaringen.

De gîte die je bij Le Moulin du Faux kan huren, is ecologisch verbouwd. En dat ging niet zomaar …

In 2013 zijn Boris en Liane op hun prachtige plek in Frankrijk begonnen met het verbouwen van een schuur naar hun ecologische droomhuis.

Wat is ecologisch verbouwen?

Ecologisch (ver)bouwen betekent voor hen werken met natuurlijke materialen die goed zijn voor mens en natuur. Deze materialen creëren een gunstig binnenklimaat, zijn vochtdoorlatend en kunnen aan het einde van hun levensloop weer eenvoudig gerecycled worden. Een aantal voorbeelden zijn kalkhennep isolatie, gerecyclede spijkerbroeken isolatie, kalk- soja- en leemverf, kalkstuc en hout.

Verder hebben ze veel gerecyclede elementen gebruikt zoals klassieke deuren en ramen. Ook zijn ze bezig met het aansluiten van regenwater voor het spoelen van de toiletten en de wasmachine. De verbouwingen die ze in de gite gedaan hebben zijn ook allemaal gedaan met natuurlijke en gerecyclede materialen.

Meer weten?

Ben jij geïnteresseerd in ecologisch verbouwen en wil je daar meer van weten? Combineer dan het aangename met het nuttige, en huur deze mooie gîte op een prachtige plek in Frankrijk! Boris vertelt je er graag meer over.