Craniosacrale therapie frankrijk

Welzijn

C
Craniosacraal therapie in de Bourgogne

Craniosacraal therapie is een hele heilzame behandeling voor je lichaam. En voor je welbevinden. Heb je ervan gehoord? Onderstaand lees je wat het is, en wat het doet. En, hoe lekker, waar je, tijdens een heerlijke vakantie in Frankrijk, je dit kan laten welgevallen.

Het lichaam een eenheid

Craniosacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie. De grondlegger is John Upledger. Deze therapie gaat ervan uit dat het lichaam een eenheid is.

Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door het bindweefsel. Dit bindweefsel (fascie) kan je zien als een soort laken waar de schedel, het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen in gevouwen zitten. Beperkingen in het bindweefsel kunnen hierdoor klachten veroorzaken op vele plaatsen in het lichaam.

Doel van de behandeling

De behandelingen hebben als doel meer ontspanning te krijgen in het bindweefsel van het lichaam, zodat er meer ruimte in het lichaam kan ontstaan. Zo zal de functie van de structuren kunnen verbeteren en kunnen pijnklachten verminderen of verdwijnen.

Ook krijgt het ‘zelfherstellend vermogen’ van het lichaam op deze manier beter de kans om zijn werk te doen. Dit natuurlijke proces van zelfgenezend vermogen kan verstoord zijn door een ongeluk of operatie, bij ziekte, stress en emotionele gebeurtenissen van bijvoorbeeld verlies, verdriet, angst en boosheid.

Klachten

Het kan om concrete klachten gaan, maar vaak zijn ze onduidelijk en zit je gewoon niet lekker in je vel. Of je energie sijpelt langzaam maar zeker uit je lijf.

Niet alleen wordt er aandacht besteed aan eventuele klachten, maar ook aan de mogelijke oorzaken ervan. Deze oorzaken kunnen van puur fysieke aard zijn, maar ook van psychische aard of een combinatie hiervan.

Klachten waarbij de therapie zijn waarde heeft bewezen zijn onder andere: hoofdpijnen, nek- en schouderklachten, chronische vermoeidheid, rugklachten, burn-out, slaapproblemen en stress.

Ook als je geen concrete klachten hebt, kan behandeling weldadig zijn. Het bevordert innerlijke rust, verbetert de levenskwaliteit, algeheel welbevinden en ontspanning.

De behandeling

Marleen geeft Craniosacraal therapie behandelingen op haar mooie vakantieplek Kimaro Farmhouse in de Franse Bourgogne. Het is vlakbij haar prachtige gîte Momella House die je kan huren.

Tijdens de behandeling worden zachte technieken gebruikt, terwijl de behandelde persoon op zijn rug ligt op een behandeltafel. De sessies van ongeveer een uur worden gegeven door Marleen en kunnen op voorhand of ter plaatse op afspraak gemaakt worden.

Prijs per sessie: € 75, van april tot oktober

Herboren!

Hoe fijn is dat, een week lang op vakantie in een prachtig vakantiehuis op een geweldige plek, en nog een weldadige behandeling ook … Als je nú niet herboren thuiskomt!

Meer informatie

Iets voor jou? Klik hier voor meer info of om te reserveren. Heb je vragen, klik dan bij de eigenaargegevens op ‘Stuur een email’.