Deze gîte ligt in de Périgord Vert, een streek in het noordwesten van de Dordogne. Het golvende, weelderige landschap is hier zeker groen, dankzij het milde klimaat.

Je vindt hier landelijke rust, 2 ha eigen weiden en bos; zonnige terrassen, bij mooi weer ontbijt buiten, dineren onder het paviljoen. Groene weiden en rijke akkers worden afgewisseld door beboste hellingen, schilderachtige stadjes, een groot aantal kastelen, rivieren en stroompjes.

Dit karakteristieke gebied ligt in het Nationaal Park Périgord-Limousin. Het is er heerlijk wandelen en kanoën. Bij het Château de Talleyrand en het stadje Mareuil-sur-Belle, halverwege de steden Angoulême en Périgueux ligt een verscholen dalletje, bij het gehucht Chez Marot. Vijf minuten daar vandaan vind je ons tweehonderd jaar oude maison de maître La Lézardie. 

Je kan je er als een hagedis koesteren in het zonnetje, ‘faire le lézard’! Op verzoek kan je mee-eten aan tafel bij de gastvrouw (table d’hôtes), die zich maandelijks in een Franse kookgroep verder specialiseert in de Franse keuken. Dus dat is best lekker! Dit gebied staat trouwens bekend om Foie Gras en truffels.

Ook het overwegend mooie zonnige weer van april tot oktober maakt je verblijf hier tot een feestje! 

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Honden welkom in overleg
  • Nederlands contactpersoon
  • WiFi

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 5 personen

Ecurie

  • Badkamer met douche
  • Eenpersoonsbedden
  • Open haard
  • Televisie
  • Tweepersoonsbed

De voormalige stal van een 18e eeuws rentmeesters huis is verbouwd tot apartement, met buiten terras met zomerkeuken en toegang …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 951 km

De Périgord (de oorsponkelijke naam van het huidige departement Dordogne) is niet alleen bekend om zijn vele historische plaatsen als Périgueux - waaraan het zijn naam ontleent -, Brantôme , Aubeterre en een pittoresk plaatsje als Javerlhac, maar ook door zijn grotten uit de steentijd, middeleeuwse en Renaissance kastelen als in Bourdeilles en het prachtige glooiende landelijke gebied, waarin akkers en weilanden worden afgewisseld door bossen en beek- en rivierdalen.

Het gebied is zeer geschikt voor dagtochtjes naar steden, grotten en kastelen, voor het maken van wandelingen in de directe omgeving van La Lézardie of langs gemarkeerde routes, voor het maken van een tochtje met de vélorail of van een zwerftocht over het kalkplateau van Argentine, waar meer dan 20 verschillende orchideeënsoorten in grote aantallen groeien.

In de rivier de Dronne kan kano worden gevaren.

Kortom, te veel activiteiten om in één dag te doen.

Lees meer

Lees minder