Genieten in een ecologisch verbouwde watermolen aan de rivier de Tardes …

Op het terrein van Le Moulin du Faux staat een zoutwaterzwembad waar je gebruik van kan maken. Rondom het zwembad is er ruimte om te spelen en te relaxen, op en rondom de trampoline, picknicktafel, ligstoelen en in het veld.

In de groene oase van Le Moulin du Faux kan je genieten van de tuin, het terras aan de rivier en een 'jeu de boules' baan.

Voor kinderen is de rivier een ideale plek om te spelen, dammetjes te bouwen en de natuur te verkennen.

Het huis ligt naast een wandelpad waar verschillende routes te volgen zijn.

Voor de actieve / nieuwsgierige vakantieganger is het mogelijk mee te helpen met het ecologische terreinbeheer.

De natuur in de Creuse en op het terrein zit vol met allerlei soorten dieren. Je kan hier overdag vele soorten vogels, vlinders, amfibieën en andere (vaak) kleinere diersoorten zien. Tijdens zonsopgang of zonsondergang heb je meer kans om grotere soorten te zien.

Wil je niet een week verblijven maar een x aantal dagen? Stuur dan een bericht naar de eigenaar (rechts, onder Beschikbaarheid: 'Neem contact op met de eigenaar', of 'Stuur een e-mail' bij de Eigenaargegevens).

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Kindvriendelijk
  • Nederlands contactpersoon
  • Wasmachine
  • WiFi
  • Zwembad

Boris & Liane leren elkaar kennen in Hoenderloo en komen daar in aanraking met alternatieve vormen van tuinieren (permacultuur) en bouwen (stro- leembouw).

Ze reizen de wereld rond, vormen een gezin, verhuizen een paar keer en blijven dromen van zoveel mogelijk zelfvoorzienend in de natuur wonen.

Na een half jaar ouderschapsverlof op te hebben genomen en te hebben “proefgewoond” in de Creuse, vestigen ze zich daar om hun droom te realiseren.

Met gebruik van ecologische materialen zoals kalk-hennep, natuurlijke verven, tadelakt en veel gerecyclede ramen en deuren bouwen ze de molen en schuur om tot woonhuis.

Ze starten een op permacultuur gebaseerde moestuin, en leggen ze een zoutwater zwembad aan. Ook komen er paarden bij.

En nog iedere dag wordt er met hart en ziel op allerlei manieren gewerkt aan hun zelfvoorzienende paradijsje. Ben je benieuwd? Wees welkom!

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 5 personen

Eco gîte

  • Afwasmachine
  • Inclusief beddengoed
  • Inclusief handdoeken
  • Kinderbed mogelijk

De gîte is een ecologisch gerenoveerde watermolen naast de rivier de Tardes. Het huis bestaat uit 2 slaapkamers, een woonkamer …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 874 km

HET OUDE FRANKRIJK
In het departement de Creuse lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. De Fransen komen hiernaartoe om het "oude Frankrijk" te bezoeken.

WANDELEN, WIELRENNEN, DORPJES
Buiten de vele wandelpaden en mogelijkheden om te wielrennen zijn er in de directe omgeving ook verschillende markten, dorpjes en monumenten te bezoeken.

BROCANTES EN VIDE GRENIERS
In de zomer zijn er vele charmante brocantes en "vide de greniers".

AANBEVOLEN
Aanbevolen activiteiten in de omgeving:
- De vrijdagochtendmarkt in Felletin
- Het meer Lac de Vassivière
- Restaurant en concertplek La Naute
- De ruïnes van Sermur en de crêperie
- Het skigebied le Mont-Dore is ook in de zomer een aanrader
- Het wolvenpark Loups de Chabrières
- De steenformatie van Pierres Jaumâtres
- Studentenstad Clermont Ferrand

Lees meer

Lees minder