Dit aangename en landelijke huisje heeft vrij uitzicht over de vallei van de rivier de Amance. Met een zalige grote tuin, en de keuken aan de tuinzijde is het hier werkelijk buiten leven. Er is een zonneweide, er zijn terrasjes, bloemen, fruitbomen en er staat een eeuwenoude notenboom.

Vanuit deze stek kun je zo aan een lange wandeling beginnen door vallei, bos en heuvels. Of lekker thuis blijven en ongestoord de tijd nemen om fijn dat ène boek te lezen. Fietsen is in dit gebied heerlijk maar uitdagend; de heuvels zien er lieflijk uit, maar tijdens het fietsen merk je al snel dat het behoorlijk wat van je vraagt. Voor de meer geoefende sporter een genot. Zwemmen kan in het Lac de la Liez en als je van Jeu-de-boules houdt: de pétanque baan van het dorp ligt vlakbij voor een mooi middagje.

De naam Fleur de Vie hebben we gegeven als teken van waardering voor het zich voortdurende ontvouwen van levenskracht en inspiratie, hier in Anrosey.  We wonen hier inmiddels meer dan 10 jaar en hebben om de hoek onze Chambres d' hôtes. Het is onze wens dat ook onze gasten zich thuis kunnen voelen, en dat men kan genieten van de rust en de eenvoud die hier heersen. Ervaren hoe het is om in deze mooie streek te wonen, al is het voor slechts een vakantie, en de gelegenheid benutten om ècht thuis te komen, bij jezelf.

 

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Nederlands contactpersoon
  • Table d'hotes
  • Wasmachine

La Perle d’Anrosey is een authentiek 19e-eeuws landhuis aan de rand van een dorpje, met uitzicht over de vallei van de Amance. Egbert Brehm & Ilja Tammen zijn de Nederlandse eigenaren. Op het landgoed staat ook een gîte, met de mooie naam Fleur de Vie.

Het landhuis

Dit landhuis is eeuwen lang het bezit geweest van een adellijke familie, die een uitgeverij beheerde en in vroeger tijden de wijn verkocht aan de legers van Napoleon. De rijke geschiedenis is nog altijd voelbaar.

Egbert en Ilja

Egbert en Ilja woonden en werkten 25 jaar met veel plezier in de Amsterdamse Pijp, Egbert als ruimtelijk vormgever, Ilja als actrice. Het verlangen om meer natuur, ruimte en rust in ons dagelijks bestaan te brengen voerde ons naar dit prachtige landgoed.

We wilden de stadse hectiek verlaten en ervaren wat de impact op ons zou zijn als we omringd door natuur ons leven zouden gaan leiden. Inmiddels is de gunstige uitwerking voelbaar en leren we elke dag meer o. a. over tuinieren en permacultuur.

Egbert

Egbert bekwaamt zich in de kookkunst en, naast opknapwerk en tuinieren, verzorgt hij de table d’hôtes. Ook maakt hij deel uit van de gemeenteraad van Anrosey.

Ilja

Ilja schrijft theaterteksten, speelt op de jaarlijkse brocante die in Anrosey gehouden wordt en heeft momenteel haar eerste Franstalige solovoorstelling in voorbereiding. Sinds jaar en dag zijn we geïnteresseerd in meditatie, mindfulness, traumaverwerking, muziek en literatuur.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 4 personen

Gîte

  • Afwasmachine
  • Badkamer met douche
  • Eenpersoonsbedden
  • Magnetron
  • Oven
  • Tweepersoonsbed

Badkamer met douche, wastafel, en separaat toilet. Salon met bankstel, fauteuils en authentiek houtkacheltje. Keuken met een eettafel, koelkast, vaatwasser, …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 630 km

Kalme en heuvelachtige omgeving met bossen, riviertjes en landerijen. Dit gebied is met name geschikt voor rustzoekers, maar wilt u uitstapjes maken, dan kan dat bv naar het Château in Fontaine-Française waar in de zomer een bezichtiging mogelijk is, het schilderachtig mooie dorpje Bèze met grotten, of natuurlijk het vestingstadje Langres.
Wilt u een stad bezoeken dan kunt u een dagje Besançon of Dijon overwegen.

LE CORBUSIER
Een must voor alle architectuurminnaars is de Kapel van le Corbusier, dat is een dagtochtje, maar de moeite waard.

VOLTAIRE
Voor geschiedenis liefhebbers is een bezoek aan het Château de Cirey interessant: hier woonde en werkte de humane en rebelse filosoof Voltaire samen met la Marquise Emilie du Châtelet, en o.a. het originele huistheater op zolder is bewaard gebleven.

Er zijn een paar leuke restaurantjes in omliggende dorpen, de bakker komt 6x per week langs en boodschappenkin kunt u doen in een kleine supermarkt op 7 km.

Lees meer

Lees minder


Chambres d'Hôtes van deze eigenaar